Roxforti ínyencségek
Mézesfalás:
Készítsd el a mézeskalács alapanyagait, majd keverj hozzá 2 dl tejet. Adj hozzá egy kis mézben és tejben forralt áfonyalekvárt.
Mikor ezt elkészítetted, kerek vagy más formában 25 percig süsd! Jó étvágyat kívánunk!
Varázsturmix
Hozzávalók:
1 banán tej
Turmixold össze!
Barnasüti
Hozzávalók:
7 dkg vaj 15 dkg cukor 25 dkg liszt 1 sütőpor 4 dkg kakaó 3 dl tej 2 kanál tejföl
Az egészet egybeöntjük és megkeverjük. Kivajazott, lisztezett tepsibe rakjuk és megsütjük. Ha kész, meg lehet kenni egy kicsi lekvárral.
Voldemort kedvence
Hozzávalók:
- 1 db 1,5 literes szőlőlé (borszőlő) - 1 kis pohár vörösbor - 1 evőkanál cukor - 1 kiskanál méz
A szőlőlébe beleöntöm a cukrot, majd megkeverem. Keverés közben beleöntöm a mézet, majd a bort is. Ezt 1 perces intenzív keveréssel jól összekeverem, aztán közepes lángon felforralom, majd a hűtőben fél óráig hűtöm. Ezután kiteszem szobahőmérsékletre, és amikor megfelelő hőmérsékletű, már fogyaszthatom is!
Házimanó-süti
Hozzávalók:
- 15 dkg cukor - 15 dkg vaj vagy margarin - 2 tojás - 30 dkg liszt - 1 sütőpor(20g) - 5 dkg darált dió - málnalekvár - só
A cukrot vajjal és a tojássárgákkal habosra keverjük, hozzáadjuk a lisztet, a diót, a sütőport, és a csipet sót, és végül hozzákeverjük a kemény habbá vert tojásfehérjéket. Kiskanál vagy nyomózsák segítségével apró halmokat rakunk egymástól távolra a kilisztezett, kivajazott tepsibe. 5 perc alatt 150-160 fokon sárgásra sütjük. A kihűlt sütiket málnalekvárral összeragasztjuk.
Boszorkánykoktél
Hozzávalók:
- tej - cukor - 1 vaníliarúd - tejszínhab - fahéj
A cukrot beletesszük egy edénybe, és lassú tűzön hagyjuk karamellizálódni. Ekkor felöntjük a hideg tejjel, és addig kavarjuk, amíg fel nem olvad a karamell. A vaníliarudat félbevágjuk, és kikaparjuk a belsejét, majd a héjával együtt belefőzzük az italba. Pár perc főzés után levesszük a tűzről, bögrékbe öntjük, a tetejére tejszínhabot teszünk, és megszórjuk fahéjjal.
Boszorkánysüti
Hozzávalók:
- 30 dkg háztartási keksz összetörve - 10 dkg mazsola - 10 dkg dió durvára vágva - 1 kocka Ráma - 2 egész tojás - 20 dkg kristálycukor - 3 evőkanál kakaó - minyonpapír
A kekszet, diót, mazsolát összekeverjük. Aztán egy másik edényben a Rámát felolvasztjuk, majd belekeverjük a cukrot és a kakaót. Az így elkészült masszát felrakjuk a tűzre és belerakjuk a tojásokat. Csak kis ideig kell főzni, aztán levesszük, és az egészet ráöntjük az elején összekevert "kekszre". Végül kanállal rakjuk minyonpapírokba. Jó étvágyat!
Mrs Weasley sütije
Hozzávalók:
- 100 g liszt - 1/2 csomag sütőpor - 100 g reszelt csoki - 50 g darált dió - 60 g cukor - 60 g margarin - 1 tojás - 1 evőkanál kakaó - kicsi tej
Keverd össze a hozzávalókat, nyújtsd ki a tésztát, szaggasd ki, és süsd meg!
Ghúl-koktél
Hozzávalók:
- málnaszörp - Bolero áfonyás italpor - víz - jégkocka
A málnaszörpből öntsünk a pohár aljába. Keverjük bele az italport. Öntsünk fel vízzel, és dobjunk bele a jégkockákkal. Bár tényleg hasonlít a vérhez, azért finomabb!
Bűbájkoktél
Hozzávalók:
- 3db citrom - méz vagy cukor - 1 banán - 3 kivi - 1 narancs - vanílás cukor - tejszínhab
A gyümölcsöket meghámozzuk, és kis darabokra szeljük, majd kb. három teáskanál cukorral vagy mézzel együtt összeturmixoljuk. A kész turmixot meghintjük vaníliás cukorral és tejszínhabot teszünk a tetejére. Nagyon finom magában is, de ajánlatos keksszel vagy piskótával fogyasztani.
Vajsör
Hozzávalók:
- 20 gramm vaj - 2 evőkanál cukor - fél liter tej - fahéj
A vajban megpirítom a két evőkanál cukrot, majd mikor már a cukor barnára pirult, felengedem fél liter forró tejjel. Állandóan kevergetve habzásig forralom, majd őrölt fahéjjal ízesítem.
Pazar vajsör
(ez valószínűleg jobban megközelíti az eredetit, ám sokkal nehezebb beszerezni a hozzávalókat!)
Hozzávalók:
- 20 gramm vaj - Root sör (édes, alkoholmentes angol sör) - kávétejszín
A vajat megolvasztjuk, a sört egy kicsit felmelegítjük, és alaposan összekeverjük őket. Ha még finomabb (és kalóriadúsabb) italt szeretnénk, hozzáadhatunk kávétejszínt.
Zabpehely
Hozzávalók:
- egy csésze zabpehely - fél csésze tej - pirított mandula (ízlés szerint) - aszalt sárgabarack (ízlés szerint) - mazsola - méz
Egy csésze zabpelyhet két csésze vízben felfőzök, csipet sót szórok rá, majd fél csésze tejjel sűrűre főzöm. Ízlés szerint cukorral, mézzel édesítem, majd meghintem apróra vágott aszalt sárgabarack- és manduladarabokkal.
Szilvaszósz
Hozzávalók:
- 10-12 érett szilva - cukor - fél csésze vörösbor - fahéj
A szilvát kimagozom. Egy lábosban két evőkanál cukrot pirítok. Amikor már szép barna színe van, beleteszem a magozott szilvát. Pár percig párolom, majd felöntöm fél csésze vörösborral (az alkoholtartalom a főzés során elpárolog). Őrölt fahéjat szórok rá, ha szükséges, mézzel ízesítem. Ezután összeturmixolom. Sült húsok mellé, vagy szilvásgombóc önteteként kiváló.
Töklé
Hozzávalók:
- sütőtök - méz - almalé vagy tej - őrölt szerecsendió vagy fahéj
Vágj ketté egy tököt, távolítsd el a magokat. A vágási felülettel lefele tedd a sütőbe egy sütőpapírral kibélelt tepsibe. 180 fokon süsd kb. félórát-órát. Mikor evéshez elég puha lenne, vedd ki, szedd ki a belsejét, hagyd kihűlni. Majd botmixerrel pépesítsd. Ízlés szerint mézet, almalevet vagy tejet adhatsz hozzá. Egy kis őrölt szerecsendió vagy fahéj is nagyon jól feldobja!
Tudsz még receptet? Dobd be Az ötletek serlegébe! |